«Η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά», είπε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην έδρα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). «Η δουλειά των ανθρώπων του ΣΕΠΕ πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά», σημείωσε. 

Την υπουργό υποδέχθηκε ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος. Ήταν εκεί και οι αναπληρωτές υπουργοί, Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου και ο υφυπουργός,Τάσος Πετρόπουλος. 

«Μέσα από ένα συνολικό επανασχεδιασμό του πλαισίου αντιμετώπισης της παραβατικότητας και τη χρήση πολύτιμων εργαλείων, όπως η αξιοποίηση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και η έναρξη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), μπορούμε να δημιουργήσουμε τους όρους για στοχευμένους και αποτελεσματικούς ελέγχους. Έλεγχοι που, θα προστατεύσουν τους ανθρώπους του μόχθου και θα αποτελέσουν την ουσιαστική στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε η Ε. Αχτσιόγλου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά», επισήμανε, «ότι σε αυτή τη μάχη ο βασικός μας σύμμαχος είναι ο κόσμος της εργασίας, καθώς και οι επιχειρηματίες που σέβονται τους κανόνες και το ανθρώπινό δυναμικό τους». Από την πλευρά του, ο νέος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος είπε: «Η ύπαρξη της πολιτικής βούλησης από την μεριά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου για την αναβάθμιση της δουλειάς του ΣΕΠΕ αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη βοήθεια στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας».