Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν προ ολίγου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο των χθεσινών άκαρπων διαπραγματεύσεων του Κυπριακού στην Ελβετία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη χθεσινή διαπραγμάτευση.

 Σημειώνεται ότι ο κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης  των πολιτικών συντακτών με αφορμή την έκβαση των διαπραγματεύσεων της αξιολόγησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε στα όσα φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Ερντογάν, επεσήμανε πως πρόκειται για ένα δημοσίευμα το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ως προς το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, είπε πως στην πρόσφατη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν, εκφράστηκε από ελληνικής πλευράς, η «θέληση για διμερή συνάντηση ώστε να υπάρξει σύγκληση για το θέμα των εγγυήσεων. Δεν υπάρχει ορισμένη ημερομηνία και μετά τη χθεσινή εξέλιξη θα δούμε τα επόμενα βήματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα, θα προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα».