Με τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο να τρέχουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει σήμερα το πρωί, στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για να δώσει το στίγμα που θα ακολουθήσει το κόμμα του στην κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί. Ενόψει της μίνι Συνόδου των υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο για τα μέτρα και το χρέος, χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας και στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν και των συζητήσεων για το κυπριακό, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει αναφορές τόσο στην οικονομία και στην κοινωνία, όσο και στη διεθνή κατάσταση.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου μετά το γαλάζιο ανασχηματισμό, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θα αναφερθεί στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής, μέσα από τις εκλογές, ώστε να προκύψει μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μπορέσει να προχωρήσει τη χώρα με στέρεα βήματα στο σημερινό ρευστό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό θα καλέσει όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες όπως θα πει «στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης» να συμμετέχουν σε μια πανστρατιά που υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων», εξηγώντας πως «ναι μεν η κυβέρνηση ελπίζει ότι το 2017 θα υπάρξει βελτίωση κάποιων εκ των μακροοικονομικών δεικτών, εξέλιξη την οποία εύχονται όλοι», όμως, όπως θα τονίσει, «κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ήδη έχουν χαθεί 2 χρόνια». 
 
Ως προς τη μέχρι σήμερα πορεία της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ θα υπενθυμίσει πως τώρα βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο και με ασθενέστερη δυναμική σε σχέση με αυτή που παρέλαβε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 και πως ο προϋπολογισμός του 2017 δεν σηματοδοτεί ένα ορθολογικό μείγμα οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνη, επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.
 
«Είναι επιβεβλημένη η εμπροσθοβαρής υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών», αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης ρίχνοντας το γάντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς όπως θα πει «τώρα θα φανεί ποιοι μένουν στα εύκολα λόγια και ποιοι είναι διατεθειμένοι να μπουν για καλά στο δύσκολο καμίνι της πολιτικής δράσης».
 
Από την πλευρά του θα μιλήσει για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα, το οποίο θα στηρίζεται στη ρήξη με το παρελθόν. «Πρέπει να διαβάσουμε το “πνεύμα” πίσω από το “γράμμα” της λαϊκιστικής ψήφου, χωρίς να γίνουμε οι ίδιοι λαϊκιστές», αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης και να επισημάνει πως το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να διδαχτεί από τη μαζική απόρριψη των πολιτικών, οικονομικών, μιντιακών και ακαδημαϊκών ελίτ και να αξιοποιήσει θετικά και παραγωγικά το ισχυρό ρεύμα αλλαγής που διαμορφώνεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία.