current views are: 4

23 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:18

Χάσμα με το ΔΝΤ… πιο κοντά με τους Ευρωπαίους – Τι λέει το υπουργείο για το αδιέξοδο στα Εργασιακά

«Δεν υποχωρούμε στις ομαδικές απολύσεις, και βέβαια δεν πρόκειται να δεχθούμε διπλασιασμό του ποσοστού απολύσεων», διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Εργασίας

Δημοσίευση 05:18’

«Δεν υποχωρούμε στις ομαδικές απολύσεις, και βέβαια δεν πρόκειται να δεχθούμε διπλασιασμό του ποσοστού απολύσεων», διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Εργασίας

«Δεν υποχωρούμε στις ομαδικές απολύσεις, και βέβαια δεν πρόκειται να δεχθούμε διπλασιασμό του ποσοστού απολύσεων», διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, χαράσσοντας γραμμή για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων – μέσω τηλεδιασκέψεων – που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν το χάσμα με το ΔΝΤ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Συμπερασματικά, διαπιστώνεται τεράστιο χάσμα με το ΔΝΤ και μικρότερες διαφορές με τους εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται την θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Ειδικότερα για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, οι δανειστές εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση, ενώ η ελληνική πλευρά τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια και το καθεστώς της προέγκρισης των απολύσεων.

Ακόμα σημειώνεται ότι η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει επίσης στην θέσπιση του lock out, θέση με την οποία δεν συμφωνεί βεβαίως η ελληνική πλευρά (και κρατούν σοβαρές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα του μέτρου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί), αλλά και οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος ο οποίος σημείωσε: “Πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν σημαίνει βούληση για νέα μέτρα λιτότητας ούτε για υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά. Νέες οριζόντιες περικοπές δαπανών, νέα μέτρα λιτότητας, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν θα γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση και τον λαό», είπε χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα