"Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται πάντα σε επιβεβαιωμένα γεγονότα. Ειδικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, η δέουσα στάση προϋπέθετε την επιβεβαίωση της είδησης και φυσικά την επίσημη μετάφραση" απαντά ο κυβερνητικός εκπροσώπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς η χθεσινή του δήλωση  περί «ανεπιβεβαίωτου δημοσιεύματος» για τις νέες προκλητικές αναφορές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αφορούν τη Συνθήκη της Λωζάνης προκάλεσε αντιδράσεις. 

επιβεβαίωση της είδησης ήρθε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια και σαφή θέση της χώρας στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης. Θέση η οποία έχει επαναληφθεί σε όλους τους τόνους τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Υπουργό Εξωτερικών" προσθέτει ο κ. Τζανακόπουλος. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δήλωσή του εξαπολύει πυρά στη ΝΔ λέγοντας ότι τα εθνικά ζητήματα δεν προσφέρονται για παιχνίδια και διαγωνισμό ατάκας.

"Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας. Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα, αρετές τις οποίες στερείται η ΝΔ και ο εκπρόσωπος της. Αν κάποιος χρειάζεται να σοβαρευτεί αυτή είναι η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου του στο ίδιο κλίμα.

Επαναλαμβάνουμε: Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση" καταλήγει.