Παπακωνσταντίνου: H Ελλάδα δεν κινδυνεύει πια να καταρρεύσει αλλά να ρημάξει

Παπακωνσταντίνου: H Ελλάδα δεν κινδυνεύει πια να καταρρεύσει αλλά να ρημάξει
Photo: Intime News Photo Agency

''Ανήσυχος'' για την Ελλάδα εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι ''αν και δεν δεν διατρέχει πια κίνδυνο κατάρρευσης, θα μπορούσε να ρημάξει''.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου:

Είμαι πολύ ανήσυχος για την Ελλάδα, καθώς, παρότι δεν διατρέχει πια τον κίνδυνο να καταρρεύσει, θα μπορούσε να ρημάξει. Στο εξωτερικό είναι ικανοποιημένοι με τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο. Εγώ δεν είμαι, γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να εφαρμόζει απλά τα μέτρα που της ζητούνται. Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, εκτός αν υπάρχει μια βαθιά θεσμική μεταρρύθμιση και ξένες επενδύσεις.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους, τονίζοντας ότι ''είναι αναμφίβολα σημαντικό για την Ελλάδα, αλλά όχι αρκετά, καθώς θα πρέπει να συνοδεύεται από βαθιές θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η χώρα δεν έχει καμία δυσκολία να κάνουν τις πληρωμές του χρέους της. Παρ 'όλα αυτά, είναι σημαντικό μακροπρόθεσμα να στείλει ένα μήνυμα στους επενδυτές''. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο