Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου έναντι όσων αντιτίθενται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, κατηγορώντας τους ότι ασκούν κερδοσκοπία, προφητεύοντας την καταστροφή της χώρας και συνδέοντας την με την κομματική τους επιβίωση.
«Η Ελλάδα είναι σαν ένα αεροσκάφος που πρέπει να κάνει αναγκαστική προσγείωση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με σκοπό όχι να συντριβεί αλλά να διασωθεί για να απογειωθεί αργότερα. Αυτό προσπαθούμε εμείς να κάνουμε αλλά κανείς από όσους επικρίνουν δεν σκέφτεται και δεν προτείνει πως θα σηκωθεί μετά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Η μεσοπρόθεσμη στρατηγική δεν έχει σχέση με το μνημόνιο και τους απαράδεκτους και απεχθείς όρους του. Με το μνημόνιο λύσαμε το πρόβλημα του δανεισμού. Με το Μεσοπρόθεσμο θα λύσουμε το πρόβλημα εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Εμείς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο επειδή οι άλλοι άφησαν το αεροπλάνο από καύσιμα και εμείς το πήραμε για να το προσγειώσουμε και να μην σκοτωθούμε. Ο επόμενος στόχος είναι να το απογειώσουμε».

«Στο χέρι μας είναι να μην αποτύχουμε, για αυτό και πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.