current views are: 20

23 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:05

Στην τελευταία του κατοικία στην Πάτρα ο Κωστής Στεφανόπουλος (Βίντεο και φωτό)

Σε οικογενειακό τάφο στην Πάτρα, γένετειρα πόλη του, δίπλα στην σύζυγό του Τζένη αναπαύεται πλέον ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. 

Δημοσίευση 11:05’

Σε οικογενειακό τάφο στην Πάτρα, γένετειρα πόλη του, δίπλα στην σύζυγό του Τζένη αναπαύεται πλέον ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. 

Σε οικογενειακό τάφο στην Πάτρα, γένετειρα πόλη του, δίπλα στην σύζυγό του Τζένη αναπαύεται πλέον ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. 

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί μυστήριο στην εκκλησία του Κοιμητηρίου, στο οποίο παραβρέθηκαν εκατοντάδες Πατρινοί, ενώ ακολούθησε λαϊκό προσκύνημα για δύο ώρες.

Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, η σορός του Κωστή Στεφανόπουλου πέρασε την πόρτα του κοιμητηρίου.

Στρατιωτικό άγημα και των τριών όπλων, καθώς και μπάντα του στρατού απέδωσαν τιμές, ενώ στη συνέχεια, το φέρετρο, που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του Αγγέλων. Εκεί εψάλη τρισάγιο από τον επίσκοπο Κερνίτσης, Χρύσανθο, ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια τού Κωστή Στεφανόπουλου στέκονταν συγκινημένα και ευλαβικά δίπλα στο φέρετρο του πατέρα και παππού.

Έπειτα από αρκετή ώρα, τα μέλη της οικογένειας του Κωστή Στεφανόπουλου τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ λίγο πριν από τον ενταφιασμό, στρατιωτικό τμήμα απέδωσε τιμές, με ρίψη βολών.

Ταυτόχρονα, το πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο κοιμητήριο, αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην τελετή του ενταφιασμού παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μπεκίρης, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ανώτατοι στρατιωτικοί, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, πρώην βουλευτές, αντιπροσωπεία προσκόπων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ας σημειωθεί, πως ξεχωριστή ήταν η παρουσία του επί χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κωστή Στεφανόπουλου, Κώστα Κανελλόπουλου, ο οποίος, παρά την προχωρημένη ηλικία του, εμφανίστηκε στο κοιμητήριο για να τον αποχαιρετήσει.

Μετά την ταφή η οικογένεια Στεφανοπούλου δέχθηκε συγγενείς και πολύ στενούς φίλους στο σπίτι της στο Ρίο.

Στη μνήμη του, αντί στεφάνου, η οικογένειά του επιθυμεί τα χρήματα να διατεθούν ως δωρεά στo Ίδρυμα Κιβωτός του Κόσμου και στο Ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ανοίξει και σήμερα βιβλίο συλλυπητηρίων.

Σημειώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες (22/11) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού με τιμές αρχηγού κράτους.

Πηγή  βίντεο: tempo24.gr


σχετικα αρθρα