Την σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής προκειμένου να γίνει συζήτηση και ενημέρωση των κομμάτων για τις εξελίξεις στα ευαίσθητα εθνικά θέματα, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάνης, ενώ έκανε και αναφορά στις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Υπάρχει ανεπάρκεια στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

Μήπως πρέπει να σας αφυπνίσουμε για αυτά που συμβαίνουν στη χώρα; Ήταν ο Ερντογάν, τώρα ήρθε και ο Ράμα.

Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου λέγοντας πως «όταν ο πολίτης βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως χθες ο κ. Τζανακόπουλος, τι συμπέρασμα να βγάλει;».

« Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την επίσημη μετάφραση των δηλώσεων Ερντογάν για να τοποθετηθεί, δεν μπορούσε να έχει επιβεβαίωση της είδησης, γι’ αυτό απάντησε έτσι», σημείωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σημειώνοντας: « οι δηλώσεις του υπουργείου εξωτερικών είναι ξεκάθαρες. Οι αναθεωρητικές δηλώσεις της τουρκικής πλευράς είναι απαράδεκτες». « Για τα εθνικά θέματα δεν μπορούμε να κάνουμε παιχνίδια», είπε.