Η Δημοκρατική Συμμαχία ψηφίζοντας "παρών" έχει διακριτή θέση, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό σταθμό Alter, εξηγώντας την επιλογή του κόμματός της στην ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία αλλαγή από τότε που ψηφίστηκε το μνημόνιο, ανέφερε ότι το μεσοπρόθεσμο δεν το πιστεύει και σημείωσε ότι ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι χωρίς θυσίες. Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι στη Δημοκρατική Συμμαχία δεν ετέθη το "όχι" και πως κάτι τέτοιο το εισηγήθηκε η μειοψηφία στην Κ.Ε., ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα της είναι το πρώτο που έκανε ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, είπε ότι δεν έπρεπε να μπει κομματική πειθαρχία στα κόμματα. Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει λύση και είναι το μεσοπρόθεσμο που επεξεργάστηκε το κόμμα της και έγινε αποδεκτό από τους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους ενώ χαρακτήρισε ακραία λαϊκίστικη τη λογική του Αντώνη Σαμαρά "και γι΄αυτό δεν είχε αποδοχή στην Ευρώπη". Επιπλέον είπε ότι υπάρχει κολοσσιαία διαφορά ανάμεσα στην επιλογή της και σε αυτή της ΝΔ.

"Είμαι συνομιλητής στην Ευρώπη γιατί δεν προσήλθα, λέγοντας ότι έχω να παρουσιάσω μια πολιτική μείωσης της φορολογίας που τινάζει το έλλειμμα. Αν το έλεγα θα μου έκλειναν την πόρτα όπως στον κ. Σαμαρά", συνέχισε αναφέροντας ότι "εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν" και πως η ίδια λέει την αλήθεια στο λαό. "Ορθώς. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση στη Δημοκρατική Συμμαχία", απάντησε σε ερώτηση για τη σημερινή τοποθέτηση του Θ. Σκυλακάκη υπέρ του μεσοπρόθεσμου.

Για την απόφαση του Κώστα Κιλτίδη να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Συμμαχία, η κ. Μπακογιάννη είπε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του διαπίστωσαν από κοινού ότι η θέση του στο κόμμα δεν φαίνεται να μακροημερεύει.

Σημείωσε δε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά και κοινωνικές αναφορές. "Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι η παρέα της Ντόρας, δεν είναι οι φίλοι της Ντόρας, δεν είναι οι εχθροί του Αντώνη Σαμαρά" συνέχισε προσθέτοντας πως "ο κ. Κιλτίδης ενδεχομένως να νιώθει πιο άνετα σε άλλο κομματικό σχηματισμό, σε πολιτικό επίπεδο οι διαφορές μας είναι μεγάλες". Σε ότι αφορά την απόφαση της Έλσας Παπαδημητρίου να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο είπε ότι "έχει το θάρρος που σπανίζει τελευταία στην πολιτική".

Τέλος σχετικά με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι οι πολίτες που ήθελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά είναι θύματα αυτών των περίφημων αναρχικών κουκουλοφόρων.

"Είναι απαράδεκτο εδώ και 10 χρόνια η γνωστή ομάδα αναρχικών κουκουλοφόρων να κάνουν την Αθήνα μου -μιλώ ως δήμαρχος τώρα- λαμπόγιαλο και να μην υπάρχει οργανωμένο σχέδιο της Αστυνομίας να τους μπαγλαρώσει", είπε.