current views are: 15

4 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση12:10

Υπό τον Τσίπρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Δημοσίευση 12:10’

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, με την πλειονότητα των στελεχών να αναγνωρίζει ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση, παρά τις επώδυνες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. 

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου έφθασε το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προεδρεύσει της συνεδρίασης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για την ενημέρωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επί του σχεδίου νόμου για τις συντάξεις, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στη συνεδρίαση θα τεθεί επί τάπητος η πρόταση Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, προκειμένου να πάρει ένα πρώτο «πράσινο φως» και η κυβέρνηση να καταθέσει το νέο σχέδιο στους δανειστές. 

Όπως όλα δείχνουν, μετά το μπαράζ συναντήσεων του υπουργού Εργασίας με τους πολιτικούς αρχηγούς,  η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει με το ασφαλιστικό με διαδικασίες εξπρές. Το χρονοδιάγραμμα, άλλωστε, είναι ασφυκτικό, καθώς το νομοσχέδιο 170 σελίδων θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να τελειώνει με το θέμα ακόμη και πριν το τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου.


σχετικα αρθρα