Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, ακόμη, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

Τέλος, Τσίπρας - Τραμπ συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τραμπ τόνισε στον κ. Τσίπρα κατά τη συνομιλία που διήρκεσε 20 λεπτά:

Ότι σας παρακολουθώ, είμαι θερμός υποστηρικτής της ελλάδας και του ελληνικού λαού, παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχετε καταπληκτικά αποτελέσματα, παρακολούθησα την επίσκεψη Ομπάμα, ήταν πολύ καλή. Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός.

Ο κ. Τσίπρας τότε αναφέρθηκε στους ελληνοαμερικάνους της ομάδας του Τραμπ, με τον νέο πρόεδρο να απαντά πως οι ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και είπε, πως όταν αναλάβει τα καθήκοντά του θα έχει νέα τηλεφωνική επαφή με τον έλληνα πρωθυπουργό, και του είπε πως «θα χαρώ να τα πούμε από κοντά».