current views are: 6

24 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:18

Μηνύματα προς δυνάμει υπουργούς και βουλευτές από Μητσοτάκη

Το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας επέλεξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προκειμένου να στείλει σαφές μήνυμα τόσο στους εν ενεργεία βουλευτές που ετοιμάζονται να… υπουργοποιηθούν

Δημοσίευση 05:18’

Το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας επέλεξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προκειμένου να στείλει σαφές μήνυμα τόσο στους εν ενεργεία βουλευτές που ετοιμάζονται να… υπουργοποιηθούν

Το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας επέλεξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προκειμένου να στείλει σαφές μήνυμα τόσο στους εν ενεργεία βουλευτές που ετοιμάζονται να… υπουργοποιηθούν όσο και στα στελέχη ανά την Ελλάδα που δηλώνουν ήδη… βουλευτές.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την λαϊκή φράση – προειδοποίηση να μην βιαστούν να ράψουν κοστούμια, είτε αυτά είναι υπουργικά, είτε βουλευτικά.

Η παρέμβαση του Προέδρου της Ν.Δ., ειδικά προς τους δεκάδες πολιτευτές ανά την Επικράτεια, ήταν αναγκαία καθώς υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που στην ηγετική ομάδα έφτασαν πληροφορίες για στελέχη που κυκλοφορούσαν στις τοπικές κοινωνίες δηλώνοντας «προεδρικοί» και βέβαοι βουλευτές, δημιουργώντας ενίοτε συνθήκες έντασης στο εσωτερικό του γαλάζιου στρατοπέδου.

Από την άλλη, το μήνυμα προς τους… υπουργούς ήταν επίσης αναγκαίο και, μάλιστα, είχε δύο αποδέκτες. Αφενός τους εντός κοινοβουλευτικής ομάδας που θεωρούν ότι έχουν έτοιμο χαρτοφυλάκιο να τους περιμένει, αφετέρου προς δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες που έσπευσαν να επικρίνουν την γαλάζια «σκιώδη κυβέρνηση», ως μία ανακύκλωση προσώπων. Άλλωστε, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει – σε πείσμα ενδεχομένως και της λαϊκής ψήφου – ότι στις προθέσεις του είναι να αναθέσει χαρτοφυλάκια και σε στελέχη εκτός κοινοβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα της Πειραιώς από τα πρώτα 24ώρα μετά το γαλάζιο ανασχηματισμό αλλά και μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις του Προέδρου της ΝΔ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ενίσχυσε την ηγετικότητά του ενώ το εύρημα της «σκιώδους» και άρα επόμενης κυβέρνησης, έστω κι αν ο ίδιος χθες το αποκήρυξε, τον καθιστά και τον ίδιο, σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου, επόμενο πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να μεταβεί αύριο και το Σάββατο στην Ήπειρο, συνεχίζοντας τον κύκλο των περιοδειών του με στόχο να στείλει το μήνυμα της «συμφωνίας αλήθειας» σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. 


σχετικα αρθρα