Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real FM. 

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αναπαραράγει αυτό το αίτημα, κάτι, που σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, είναι μια καλή συνταγή για να καλύπτει την ένδοια επιχειρημάτων απέναντι στα ζητήματα της αξιολόγησης.

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει θέσεις ταυτόσημες με τις λογικές των μνημονιακών προτάσεων. 

Ερωτηθείς για την έκβαση της β' αξιολόγησης, εκτίμησε ότι υπάρχουν προϋποθεσεις να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Σε ερώτημα για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ στα εργασιακά, σχολίασε ότι στη σημερινή Ελλάδα το να ζητάει κανείς για ομαδικές απολύσεις είναι τραγικό και πρόσθεσε:

Μπορούμε και χωρίς το ΔΝΤ, αν επιμένει σε τέτοιου είδους θέματα. Μπορεί να υπάρχει αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Στην επισήμανση ότι η Γερμανία θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σχολίασε πως ο μέσος όρος ανάμεσα στις απόψεις του ΔΝΤ και της γερμανικής πλευράς είναι ένας μέσος όρος που δεν ευνοεί τα συμφέροντα της χώρας.

Σε ερώτημα για το πρωτοσέλιδο της Αυγής, που κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του στο θέμα των εργασιακών εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρόικα εσωτερικού, υποστηρίζοντας πως αυτός ο χαρακτηρισμός ταριάζει απόλυτα με τις τοποθέσεις του απέναντι στα εργασιακά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Μητσοτάκης, με αυτές τις τοποθέσεις, δίνει ένα σήμα στις πιο ακραίες απόψεις ότι «αυτοί θα βαράνε απέξω και αυτός από μέσα».