Προβληματισμένος όχι μόνο για τα ζητήματα της οικονομίας στα οποία η χώρα μας ούτως ή άλλως περνάει πολλά εδώ και χρόνια αλλά για τα ευαίσθητα εθνικά θέματα, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, κατά το αντάμωμά του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες (το γραφείο του γειτνιάζει με εκείνα των συντακτών), δήλωσε ανήσυχος για τα εθνικά θέματα γιατί όπως είπε έχουν ανοίξει όλα ταυτόχρονα. Μάλιστα πρόκειται για μια εξέλιξη που σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό εξηγείται από το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν εκπέμπει ακτινοβολία και σταθερότητα (αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι εγείρονται αξιώσεις από τρίτους). Για το κυπριακό δε ξεκαθάρισε πως μόνο με τη λύση του εδαφικού ζητήματος θα μπορούσε κανείς να δει αισιόδοξα την κατάληξη των όποιων συνομιλιών.

Πάντως ο κ. Σαμαράς δεν έδειξε να ξαφνιάζεται από την πορεία που έχουν πάρει ευρύτερα τα πράγματα στη χώρα, ούτε από τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία και δικαιολόγησε. Όπως είπε η σώρευση των προβλημάτων, οι δημοσκοπήσεις αλλά και η αξιολόγηση που θα φέρει αναγκαστικά ανατροπές σε ευαίσθητους τομείς (ασφαλιστικό, εργασιακά), οδηγούν μοιραία σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις...