Επεισοδιακή, έστω και με τον δικό της τρόπο, είναι η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που επεξεργάζεται τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

Και αυτό γιατί αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν, μεταξύ άλλων, η λήψη απόφασης για τη συνέχιση ή μη κλήσης μαρτύρων. Η αντιπολίτευση ζήτησε να δοθεί η ευκαιρία να κληθούν περισσότεροι μάρτυρες, εφόσον προκύψουν ζητήματα που δικαιολογούν μια τέτοια εξέλιξη με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να θέτουν ζήτημα Δαβαράκη για τα όσα αυτός κατήγγειλε για το χρηματισμό του από κυβερνητικά στελέχη. 

Ωστόσο, οι προτάσεις για κλήσεις μαρτύρων υπήρξαν και από τον «μικρό» κυβερνητικό εταίρο των ΑΝΕΛ, που διά του Δημήτρη Καμμένου ζήτησαν να παραστούν στην επιτροπή, ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος αλλά και δύο ορκωτοί λογιστές. Σύμφωνα δε με τον βουλευτή η εξέλιξη αυτή κρίνεται επιτακτική, καθώς στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά της Χαριλάου Τρικούπη, λείπουν παραστατικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Κάπως έτσι, ακολούθησε ψηφοφορία, στην οποία και ο κ. Καμμένος συντάχθηκε με την αντιπολίτευση, ζητώντας επέκταση ουσιαστικά των εργασιών του οργάνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η τελική απόφαση που ελήφθη βάσει των ψήφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε πικρίες όχι μόνο σε πολιτικούς εχθρούς, αλλά και φίλους...