Για ανύπαρκτο «θέμα» έκαναν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε σήμερα στην επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Γεωργαντάς σχετικά με το κτίριο στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, από την Κουμουνδούρου τόνιζαν πως το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, ενώ σημείωσαν επίσης πως «έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016». 

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι  μόλις στις 14 Νοεμβρίου του 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην αρμόδια ΔΟΥ 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έτος από το 2001 κι μετά. Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταβάλλει για το ακίνητο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε τον μετέπειτα ΕΝΦΙΑ.

«Είναι η απόλυτη απόδειξη μιας ιστορίας η οποία δεν είναι καθόλου νόμιμη», ανέφερε, ενώ κι ο «γαλάζιος» βουλευτής Νότης Μηταράκης παίρνοντας το λόγο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απέφευγε να πληρώνει φόρους όπως οι υπόλοιποι πολίτες.