«Η Ευρωβουλή έδωσε κίτρινη κάρτα στον Ερντογάν», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας πως «επικρατεί μεγάλη δυσφορία, κάτι που αντανακλάται στην απόφαση να υπάρξει ψήφισμα, παρόλο που οι συντηρητικοί ευρωβουλευτές ήταν πιο διστακτικοί».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ».

«Πλέον οι διώξεις του Ερντογάν έχουν στραφεί εναντίον της τουρκικής κοινωνίας, ενώ παλαιότερα δεν ήταν έτσι. Δεν ξέρουμε μέχρι πού θέλει να το πάει ο Ερντογάν», σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

Όσον αφορά τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά, δήλωσε:

Μένω ικανοποιημένος από τη δήλωση Κοτζιά ότι δεν παραιτείται, κλείνει το θέμα, το οποίο άρχισε από κυπριακές εφημερίδες.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί στο Κυπριακό την πολιτική των προηγούμενων. Η Λευκωσία αποφασίζει, η Ελλάδα στηρίζει», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Κούλογλου, ενώ όσον αφορά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ανέφερε:

Υπάρχει δυσφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τις συνεχείς παρεμβάσεις του Σόιμπλε. Δυστυχώς αυτό κρατάει τώρα το «ταμείο».

«Θα υπάρξει λύση, δεν ξέρω αν θα προλάβουν να κλείσουν όλα έως το τέλος Δεκέμβρη, λόγω των τρικλοποδιών που βάζει ο Σόιμπε. Πάντως θα κλείσουν όλα έως τις αρχές Ιανουαρίου», εκτίμησε όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση.