Ανήσυχος «για τα σύννεφα που συσσωρεύονται πάνω από τις διεθνείς σχέσεις της χώρας», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως:

Η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί αμφισβήτηση του διεθνούς καθεστώτος συνόρων. Η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με όλα τα συμβαλλόμενα κράτη της Συνθήκης. 

«Πρέπει να γίνει προετοιμασία και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, τουλάχιστον σε επίπεδο λίγο πιο κάτω από τους πολιτικούς αρχηγούς. Να ακούσει η κυβέρνηση τις ανησυχίες και τις ιδέες μας», επεσήμανε όσον αφορά τα εθνικά θέματα ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε ότι «βρίσκεται σε πολύ λεπτή φάση χειρισμών, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για να μην δημιουργούμε συνθήκες που θα εκμεταλλευτεί η άλλη πλευρά».

«Η πρόοδος είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει. Δεν πρέπει να πεθάνει η ελπίδα και η διαδικασία προσέγγισης», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

Τον τόνο τον δίνει η Λευκωσία, οι δηλώσεις Αναστασιάδη δεν επιτρέπουν σκιές. Το θέμα των εγγυήσεων απασχολεί και την Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έκανε ό,τι απαιτείται, για να μην πεθάνει η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό και η προσπάθεια που θα δώσει λύση στην επανένωση του νησιού και τέλος στην κατοχή και διχοτόμηση της Κύπρου.