current views are: 12

25 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:18

Το παρασκήνιο της αναβολής του ταξιδιού του Μητσοτάκη στη Θράκη

Στην Ήπειρο περιοδεύει σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα προς την αλβανική πλευρά, η οποία αυξάνει συνεχώς τον εθνικισμό της, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσει όλα τα ελληνοαλβανικά θέματα.

Δημοσίευση 11:18’

Στην Ήπειρο περιοδεύει σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα προς την αλβανική πλευρά, η οποία αυξάνει συνεχώς τον εθνικισμό της, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσει όλα τα ελληνοαλβανικά θέματα.

Στην Ήπειρο περιοδεύει σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα προς την αλβανική πλευρά, η οποία αυξάνει συνεχώς τον εθνικισμό της, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσει όλα τα ελληνοαλβανικά θέματα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του από τα Ιωάννινα αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας πως «η Τουρκία, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, είναι απρόβλεπτη» και χαρακτηρίζοντας τις συνεχείς δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ως «μονομερή αμφισβήτηση του διεθνούς συμβατικού θεμέλιου της ισορροπίας στην περιοχή μας».

Ωστόσο ο αρχικός προγραμματισμός του προέδρου της ΝΔ για αυτό το διήμερο δεν περιελάμβανε επίσκεψη στην Άρτα και στα Ιωάννινα, αλλά στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή. Η περιοδεία στη Θράκη τελικώς αναβλήθηκε, όπως καταγγέλλουν από την οδό Πειραιώς, έπειτα από δυο περιστατικά που συνέβησαν αυτήν την εβδομάδα και τα οποία σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, αποκάλυψαν ότι ο πρωθυπουργός πλέον βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και γι’ αυτό το λόγο καθίσταται επικίνδυνος.

Πρώτο περιστατικό:  Με βάση τις καταγγελίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας προγραμμάτισε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας για την Δευτέρα. Πληροφορείται όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της δικής του κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Τετάρτη. Μεταθέτει λοιπόν την συνεδρίαση της δικής του Κ.Ο. κι αυτός για την ίδια μέρα, και μάλιστα δύο ώρες μετά από τη συνεδρίαση της ΝΔ, για να μπορεί να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη.

Δεύτερο περιστατικό: Όπως ανέφεραν από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προγραμματίσει για Παρασκευή και Σάββατο επίσκεψη στη Θράκη, γεγονός που το είχαν γράψει ήδη οι τοπικές εφημερίδες της Θράκης. Ο κ. Τσίπρας το πληροφορείται και ανακοινώνει κι αυτός επίσκεψη στη Θράκη.

Είναι εμφανές, τόνιζαν από τη ΝΔ, ότι ο κ. Τσίπρας θέλει την προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη με στόχο να προκαλέσει πόλωση και να συσπειρώσει το κόμμα του, ελπίζοντας ότι έτσι θα ανακόψει την κατάρρευσή του. Σχετικά με το πρώτο περιστατικό, όπως επεσήμαιναν από την οδό Πειραιώς, ίσως αυτό να είναι ανεκτό μέσα στο πλαίσιο μιας σκληρής παλαιοκομματικής αντίληψης και νοοτροπίας πολιτικού παιχνιδιού από την οποία διακατέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρωθυπουργός.

«Είναι δυνατόν όμως ένας  πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργός να επιχειρεί να εμπλέξει σε αυτήν την πολιτική αντιπαράθεση εθνικά ευαίσθητες περιοχές όπως η Θράκη; Φαντάζεσθε μια «κοκορομαχία» πρωθυπουργού και Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με φόντο τα ελληνοτουρκικά σύνορα;» σημείωνε χαρακτηριστικά στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι όλη αυτή η τακτική του κ. Τσίπρα είναι ότι πιο ανεύθυνο αλλά και εθνικά επικίνδυνο σε μια περίοδο μάλιστα που ο Τούρκος Πρόεδρος με μια εμπρηστική ρητορική αμφισβητεί πρωτίστως τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του newpost.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση του κ. Τσίπρα να τον ακολουθήσει στη Θράκη, πήρε την απόφαση να αναβάλει για λίγες ημέρες την προγραμματισμένη περιοδεία του, θέλοντας να αποφύγει όλα τα παραπάνω. «Η απόφαση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν ορθή και εθνικά υπεύθυνη. Δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα σε αυτό το εθνικά καταστροφικό παιχνίδι γιατί ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει εθνικά θέματα για πολιτικό ή κομματικό όφελος.  Και αυτό δεν αποτελεί ζήτημα πολιτικής παιδείας, αλλά ζήτημα επιλογής και έχει σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε πολιτικός το χρέος του απέναντι στην πατρίδα», τόνιζαν από το επιτελείο του.


σχετικα αρθρα