Την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων και ΚΕ του κόμματος, Γιώργου Καρρά ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης.

 Η εξέλιξη αυτή ξάφνιασε τους περισσότερους καθώς δεν είχαν εμφανιστεί σημάδια προστριβών μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις του ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή πως του ζητούσε να διώξει στελέχη που θεωρούσε ότι τον υπονόμευαν και πρόσθεσε: « όταν φεύγει το άρρωστο, ψηλώνει το δέντρο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής πάντως μιλώντας στο newpost.gr δήλωσε:

Ευχαριστώ τον Βασίλη Λεβέντη που μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ βουλευτής. Η ανεξαρτητοποίηση μου δεν έχει σκοπό τη συνεργασία με άλλα κόμματα ή πολιτικές δυνάμεις αλλά να εργαστώ ως ανεξάρτητος για να βοηθήσω τη χώρα όσο περισσότερο μπορώ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως ο βουλευτής ήταν ενοχλημένος εδώ και πολύ καιρό για τη συνεργασία στο εσωτερικό της ΕΚ αλλά και για το ότι ουδέποτε ενισχύθηκε η προσπάθειά του να αναδειχθεί το κόμμα στην κοινωνία.

Ένωση Κεντρώων: Παράδωσε την έδρα

Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του κ. Καρρά, η Ένωση Κεντρώων καλεί τον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του, γιατί όπως λέει «ανήκει στο κόμμα και κατακτήθηκε με λίστα».

«O κ. Καρράς μας είχε κάνει λίγο-πολύ γνωστό ότι λόγω διαφωνιών του θα έφευγε από την Ένωση Κεντρώων. Μας είχε όμως σαφώς δηλώσει ότι θα υπέβαλλε την παραίτηση του από βουλευτής» σημειώνει η Ε.Κ. και συνεχίζει:

Τον ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα συνεργασία, αλλά του υπενθυμίζουμε ότι στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει να παραδώσει την έδρα, διότι η έδρα ανήκει στην Ένωση Κεντρώων και κατακτήθηκε με λίστα.

«Το μέλλον θα δείξει, αν δεν παραδώσει την έδρα ποιος δάχτυλος υπάρχει» καταλήγει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.