Την αισιοδοξία της- έστω και συγκρατημένη-πως η πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς είναι εφικτή, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκφράζει η κυβέρνηση, που επιχειρεί να κλείσει τα σενάρια περί εκλογών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αγκάθια στην διαπραγμάτευση που αφορούν στα εργασιακά και το δημοσιονομικό, όπου και γίνονται «εντατικές συζητήσεις».

Οι ίδιες πηγές ανάφεραν σε δηλώσεις τους σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup, πιθανότατα θα έρθουν κι άλλα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου με τη μορφή των  προαπαιτούμενων (prior actions).

Ακόμα, εκτίμησαν πως η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα έχουν σχεδόν κλείσει και ότι θα έχουν ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για τη χώρα μας, καθώς και ότι τα μεσοπρόθεσμα, υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν στο ερχόμενο Eurogroup.

Τέλος σε ό,τι αφορά την εκλογολογία, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός περιέγραψε στην Κ.Ο. τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του κ. Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας πως «για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019».

«Θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Κ. Μητσοτάκης αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί χώρα σε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης για να δούμε τι είναι αυτό που εννοεί όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατό, κάνουν κακό στη χώρα», κατέληξαν.