Στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Εκεί συνομίλησε με τους ερευνητές, τον πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου, Γιάννη Ιωαννίδη και τον γενικό διευθυντή, Νέστορα Τσιρλιγκάνη, αλλά και οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων που προσκλήθηκαν.

Ο πρωθυπουργός, παρακολούθησε μια παρουσίαση για τις δράσεις του Ερευνητικού Κέντρου που στοχεύει στη σύνδεση των τεχνολογικών εφαρμογών με την οικονομία και τον πολιτισμό - και εφαρμογές όπως οι τρισδιάστατες απεικονίσεις μνημείων που παρακολούθησε με τα ειδικά 3D γυαλιά.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Κέντρου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση τη χρηματοδότησης προς την έρευνα και την καινοτομία και την αναβάθμιση του τομέα τους με μια ξεχωριστή θέση αναπληρωτή υπουργού.

Μιλώντας στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στο υπουργείο Παιδείας ώστε να ενισχυθεί η έρευνα, και μίλησε για μια «στρεβλή οικονομική προσέγγιση στα χρόνια της κρίσης και για την εσωτερική υποτίμηση που έπληξε την εργασία και οδήγησε στη διαρροή νέων επιστημόνων που η χώρα επενδύει για να τους μορφώσει».