Ενωτικός και επιμένοντας στην ανάγκη συναίνεσης εμφανίστηκε από τα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Ηπειρο. Σχολιάζοντας την αναφορά του Περιφερειάρχη Αλεκου Καχριμανη, ο οποίος τον κάλεσε να παίξει ως Εθνική Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλωσε:

‎"Εμείς πιστεύουμε στην ανάγκη της ευρύτερης συναίνεσης και στη ΝΔ πιστεύουμε σε μια ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία που θα κάνει την επανάσταση του αυτονόητου.  Εμείς αυτή την Εθνική Ελλάδος, θέλουμε να την εκφράσουμε. Και αποτελεί βούληση δική μου, η προσπάθεια να έρθουν νέα πρόσωπα και νέες ιδέες στη ΝΔ να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, ώστε η επόμενη κυβέρνηση οπότε γίνει, και πιστέψτε με θα γίνει πολύ πιο σύντομα, από όσο κάποιοι νομίζουν, να είναι ισχυρή και να βγάλει τη χώρα από την κρίση".

Όπως είχε τονίσει νωρίτερα ο κ. Καχριμάνης κατά τη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων των τεσσάρων νόμων και με τους εκπροσώπους των φορέων και των επιμελητηρίων, ‎‎"στην Ελλάδα το 70% συμφωνούμε σε όλα. Υπάρχει και ένα 30% που έχει τις δικές του ιδεοληψίες. Ας τις κρατήσουν για τους εαυτούς τους. Εσείς έχετε την ευκαιρία να παίξετε με την εθνική Ελλάδος κ. Προεδρε".  

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στη Αυτοδιοίκηση και τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής, θέμα που έβαλε στο τραπέζι επίσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίος του παρουσίασε τα προγράμματα που τρέχει η Περιφέρεια αλλά και τα προβλήματα που έχει.

"Δεν συζητάμε απλή αναλογική ούτε για την κεντρική εξουσία. Και στην αυτοδιοίκηση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποστηρίζουν ότι θα λύσει" είπε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Καχριμανη να έχει σημειώσει:  

"Εμείς εδώ κ. Προεδρε, δουλεύουμε συλλογικά. Αλλά δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν φωνές στην κυβέρνηση για απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση. Είναι έγκλημα αυτό. Είναι μηδενιστικη λογική. Δεν είναι μαθητικά συμβούλια η αυτοδιοικηση, δεν στηριζεις την αυτοδιοίκηση που δουλεύει, διαλυοντας την με την απλή αναλογική, επειδή  ‎τους βολεύει προσωπικά να παρατεινουν την παραμονή τους στην εξουσία".