Το νέο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής κα τηλεπικοινωνιών που ανέλαβε ο Νίκος Παππάς, έχει μπροστά του πεδίον δόξης λαμπρό, όπως επισημαίνουν στελέχη από την αγορά της πληροφορικής. Το υπουργείο αν και νεοσύστατο, έχει βάλει μπρος τις μηχανές και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις για τις δράσεις του.

Ο Νίκος Παππάς, μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς συμμετέχει στον πρωινό καφέ και διατηρεί γραφείο εκεί και στο υπουργείο και με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και το γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, θέτουν τις προτεραιότητες του υπουργείου και ποια projects, πρέπει να τρέξουν άμεσα.  

Σε ό,τι αφορά στα μιτνιακά την Δευτέρα στην έδρα του ΕΣΡ, Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά.

Επιδίωξη του υπουργού είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που θα πραγματοποιηθεί από το ΕΣΡ. Εάν διαπιστωθεί ότι απαιτείται πολύ χρόνος είναι πολύ πιθανό ο Ν. Παππάς να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νόμο – γέφυρα για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών.