Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που ξεκίνησαν σήμερα επίσχεση εργασίας διεκδικώντας το σύνολο των δεδουλευμένων τους, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της διοίκησης του Οργανισμού για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι:

Eίναι απαράδεκτο ο ΟΑΣΘ με αυτές τις επιδοτήσεις να μην έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα. Και θεωρώ πολύ υπερβολική μια τέτοια αντίδραση να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας ενώ γνωρίζουν ότι και αυτά τα χρήματα έχουν εγκριθεί και ταυτόχρονα έχουν υπογραφεί πρόσθετα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που βγήκε με το υπουργείο Παιδείας, αν θυμάμαι καλά.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «εδώ και είκοσι μέρες έχει υπογραφεί από εμένα το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης για να πάρει ο ΟΑΣΘ τα 12.000.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ για το 2016 και 2015. Αυτό που σας λέω το ξέρουν και οι εργαζόμενοι, το σωματείο, ο δήμος, η Περιφέρεια, οι πάντες».

Υπογράμμισε ότι είναι θέμα διεργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ότι ενδέχεται να γίνει κάποια τροπολογία σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου. «Αν χρειαστεί θα κατατεθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη σε κάποιο νομοσχέδιο. Τα ξέρουν αυτά όλα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τι συνίσταται η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεσμεύτηκε να δώσει εντολή για να μπουν υπογραφές τη Δευτέρα και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που καθυστερούν την εκταμίευση των χρημάτων ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «συνίσταται στο να μπορεί να επισπευθεί η εκταμίευση του ποσού στον ΟΑΣΘ»

«Το υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν τηρήσει μέχρι κεραίας αυτά που έχουν δεσμευτεί. Ο ΟΑΣΘ δεν τα έχει τηρήσει και ψάχνουμε να βρούμε άλλους τρόπους προκειμένου να διευκολύνουμε τον ΟΑΣΘ να πληρώσει επιτέλους όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους», παρατήρησε ο υπουργός.

Κ. Γκιουλέκας: Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ διαιωνίζεται

Για απαράδεκτους χειρισμούς εκ μέρους του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Δυστυχώς, το πρόβλημα του ΟΑΣΘ το οποίο χρήζει άμεσης λύσης διαιωνίζεται! Διαιωνίζεται εξαιτίας των απαράδεκτων χειρισμών και της στάσης του κ. Σπίρτζη», αναφέρει ο κ. Γκιουλέκας και συμπληρώνει ότι «έως σήμερα δεν έχουμε ακούσει μία πρόταση, μία λύση από τον αρμόδιο υπουργό. Η Θεσσαλονίκη βλέπει μόνο την αλαζονεία και την αδιάλλακτη στάση του. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας δεν λύνονται με εγκαίνια και κορδέλες».

«Ο αρμόδιος Υπουργός της Kυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κ. Σπίρτζης συνεχίζει να εμπαίζει τη Θεσσαλονίκη. Δύο χρόνια τώρα αντί να προσπαθεί με διάλογο να δώσει λύση στα προβλήματα που αφορούν στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης κωφεύει επιδεικτικά και καταδικάζει σε αφάνταστη ταλαιπωρία τους πολίτες", αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας» καταλήγει ο κ. Γκιουλέκας.