Τους μαθητές Λυκείου από την Κομοτηνήπου προσκομίστηκαν την Παρασκευή στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» με δηλητηρίαση, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάστασης της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν εκεί με συμπτώματα από το ανώτερο και κατώτερο γαστρεντερικό σύστημα. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς από τους 75 μαθητές οι 39 εισήχθηκαν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου για αντιμετώπιση και παρακολούθηση και η κατάστασή τους είναι υπό έλεγχο.

Ο κ. Πολάκης, συνοδευόμενος από την υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννα Διαμαντοπούλου, είχε συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου και Διευθυντές τμημάτων.

Αργότερα ο κ. Πολάκης μετέβη στο Νοσοκομείο «ΚΑΤ», όπου νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η προσφυγοπούλα που τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, της Μόριας Λέσβου.

Ο αναπληρωτής υπουργός, αφού ενημερώθηκε για την υγεία της άτυχης κοπέλας, από το διευθυντή της Β' ΜΕΘ Γιάννη Αλαμάνο, τόνισε ότι «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα όσων το έχουν περισσότερη ανάγκη», ενώ επισήμανε ότι «οι ήδη σημαντικές δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που ο πόλεμος ξερίζωσε από τον τόπο τους, οφείλουν να είναι συνεχώς εντεινόμενες».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός είχε συνάντηση με την διοίκηση του Νοσοκομείου.