current views are: 12

27 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:14

Πως έφτασαν στο «διαζύγιο» Καρράς – Λεβέντης

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Γιώργου Καρρά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Δημοσίευση 07:14’

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Γιώργου Καρρά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Γιώργου Καρρά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Κι αυτό γιατί στην αντίληψη όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά και όλων των παροικούντων της Βουλής, η σχέση Λεβέντη και Καρρά θεωρούταν εξαιρετική λόγω της χρόνιας, πέραν της 20ετίας, φίλιας που συνδέει τους δύο άνδρες.

Ωστόσο, η πραγματικότητα- όπως αποδείχθηκε άλλωστε- ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς τα «σύννεφα» στις σχέσεις του Προέδρου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου είχαν αρχίσει να μαζεύονται επικίνδυνα εδώ και αρκετό καιρό. Προβλήματα καθημερινότητας και οργάνωσης νομοθετικής λειτουργίας σωρεύτηκαν και εμπλουτίστηκαν με μια εκατέρωθεν καχυποψία για τις προθέσεις της μίας και της άλλης πλευράς.

Έτσι, το πρωί της Παρασκευής ο κ. Καρράς αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να αποχωρήσει από το κόμμα χωρίς όμως να ενημερώσει πρώτα τον κ. Λεβέντη αλλά τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει στην πράξη πως ο ίδιος ο βουλευτής είχε πάρει την απόφαση να αποτελέσει ουσιαστικά ξένο σώμα για την Ένωση Κεντρώων. Ωστόσο, συγκλίνουσες πληροφορίες λένε πως όσες προσπάθειες έκανε ο βουλευτής κατά το παρελθόν να προσεγγίσει τον πρόεδρο, προσέκρουαν στην αντίδραση του κ. Λεβέντη, ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να είναι ενοχλημένος από τις συνεχείς ενστάσεις και «γκρίνιες» του κ. Καρρά.

Στην Ένωση Κεντρώων λένε, πως ο βουλευτής θεωρούσε συνεχώς ότι υπονομεύεται και ζητούσε την απομάκρυνση εκείνων που θεωρούσε υπεύθυνους. Σημειώνουν ακόμα πως είχε απαιτήσεις για πιο καταρτισμένους επιστημονικούς συνεργάτες, ενώ εξέφραζε και παράπονα για στάσεις συναδέλφων του σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά τους (πχ. Κάποιοι που κοιμήθηκαν σε συνεδρίαση της Βουλής).

Από την πλευρά του ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, φέρεται να καταλογίζει κακή λειτουργία στο κόμμα και ελλιπή ενημέρωση για τη «γραμμή» σε ψηφοφορίες νομοσχεδίων στη Βουλή. Υπάρχουν ωστόσο και άλλες πηγές που λένε ότι το πρόβλημα, ξεκίνησε από τη στιγμή που ο κ. Καρράς ένιωσε πως αντ’ αυτού προωθούνται στελέχη με μικρότερη εμπειρία και ενδεχομένως ικανότητες.

Η επόμενη μέρα

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι δύο πλευρές θα πρέπει να διαχειριστούν τη κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Από την πλευρά του ο κ. Καράς, όπως διεφάνη και από τις δηλώσεις του στο Newpost, δεν έχει διάθεση να παραδώσει την έδρα- και να ικανοποιήσει το αίτημα του κόμματος- αλλά να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Ακόμη, δεν φαίνεται να έχουν υπάρξει επαφές με άλλα κόμματα αν και εκτιμήσεις ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Στον αντίποδα η ΕΚ χάνει πέραν της έδρας και έναν βουλευτή που μπορούσε με άνεση ν’ ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του ΚΕ και να παρουσιάσει μια μάλλον κολακευτική εικόνα για το κόμμα. Στην θέση του τοποθετήθηκε ήδη ο νεαρός Αναστάσης Μεγαλομύστακας.

 


σχετικα αρθρα