«Το Ποτάμι διέρχεται μια φάση σοβαρής κρίσης, της σοβαρότερης από την ίδρυσή του», προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, στον απόηχο της αποχώρησης της Κατερίνας Μάρκου από το κόμμα.

Ο βουλευτής τονίζει:

Αν χρειάζεται να ωριμάσει πολιτικά το Ποτάμι, αυτό πρέπει να γίνει σε καταιγιστικούς χρόνους. Γι’ αυτό κι έχω επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου
 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης στην κεντροαριστερά υποστηρίζει ότι «δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συνεννόησης. Σε πολλά σημεία υπάρχει μεγάλη σύμπτωση απόψεων σε όλους τους φορείς και εκτιμά ότι «στο χώρο αυτό, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν, παραμένουν αδρανείς οι πιο ζωτικές, δημιουργικές πνευματικές δυνάμεις της χώρας. Ο διπολισμός δεν αποτελεί λύση. Οδηγεί μαθηματικά σε νέα αδιέξοδα». 

Ως λόγους των αποτυχημένων, μέχρι στιγμής, προσπαθειών συγκρότησης μιας ισχυρής και ενιαίας Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης στο λεγόμενο μεσαίο χώρο παραθέτει την πολιτική πολυδιάσπαση του χώρου, τις μικροκομματικές επιδιώξεις, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τον στρατηγικό προσανατολισμό.

Ο κ. Λυκούδης δηλώνει ότι τόσο το προσκλητήριο του κ. Μητσοτάκη για πανστρατιά των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων όσο και το προσκλητήριο του κ. Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν του προκαλούν ενδιαφέρον και υπογραμμίζει ότι:

πάντα οι οικονομικοί παράγοντες τόνιζαν την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας ως κρίσιμη συνιστώσα για την έξοδο από την κρίση. Δεν είναι, όμως επαρκής συνθήκη.