current views are: 5

27 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:37

Παπαδημητρίου για ΔΝΤ: Πάντα έκανε λάθος, αλλά το θέλουμε στο πρόγραμμα

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg «ότι θέλουμε το ΔΝΤ εντός προγράμματος».

Δημοσίευση 12:37’

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg «ότι θέλουμε το ΔΝΤ εντός προγράμματος».

Παραμένουν τα φαινόμενα διγλωσσίας στην κυβέρνηση, και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα, παρά τον ανασχηματισμό. 

«Μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση και χωρίς το ΔΝΤ», διαμηνύει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg «ότι θέλουμε το ΔΝΤ εντός προγράμματος».

Ειδικότερα, την αναποφασιστικότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, και την αποτυχία των προβλέψεών του, επικρίνει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξή του στο Bloomberg, διευκρινίζει εντούτοις ότι η κυβέρνηση θέλει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. 

«Ήρθε η ώρα το Ταμείο να αποφασίσει για την Ελλάδα (…) Το ΔΝΤ έχει αλλάξει πολλές φορές την άποψή του. Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν πράγματι θέλουν να είναι εντός ή εκτός (προγράμματος). Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν και εμείς τους θέλουμε εντός», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου στο αμερικανικό πρακτορείο.

Αναφερόμενος εξάλλου στις διαφωνίες της κυβέρνησης με το ΔΝΤ για τα εργασιακά, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι «είμαστε σταθεροί σε αυτό, γιατί σε τελική ανάλυση, αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν συνεισφέρουν πραγματικά σε οποιαδήποτε ανάπτυξη», σημειώνοντας ότι η επιμονή του Ταμείου σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις έχει καταστεί δόγμα για το Ταμείο.

«Αν κοιτάξετε τις προβλέψεις που έχουν κάνει, πάντοτε έκαναν λάθος. Και μιλάμε για σημαντικό λάθος. Όμως, αν έχεις ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία για τόσες πολλές χώρες, είναι πολύ δύσκολο να την αλλάξεις» τόνισε ο υπουργός. 

Στο τέλος, πάντα υπάρχει μία συμφωνία. Δεν είναι η συμφωνία που αρέσει σε όλους, αλλά πιστεύω ότι είναι μία συμφωνία με την οποία μπορεί να ζήσει κάθε πλευρά, δεδομένων των δικών τους ιδιαίτερων αναγκών

 


σχετικα αρθρα