ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη το Washington Group - Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα

του Παναγιώτη Βελισσάρη - Δημοσίευση 27 Νοεμβρίου 2016, 21:40 / Ανανεώθηκε 27 Νοεμβρίου 2016, 21:40
Την Τρίτη το Washington Group - Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά από οργιώδες παρασκήνιο και καθώς πλησιάζει το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τελικά το άτυπο όργανο συντονισμού των δανειστών  Washington Group θα συνεδριάσει σύμφωνα με πληροφορίες μέσω τηλεδιάσκεψης την προσεχή Τρίτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά από οργιώδες παρασκήνιο και καθώς πλησιάζει το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τελικά το άτυπο όργανο συντονισμού των δανειστών Washington Group θα συνεδριάσει σύμφωνα με πληροφορίες μέσω τηλεδιάσκεψης την προσεχή Τρίτη.

Έπειτα από τη διάψευση του Βερολίνου δια της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών για τη σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη την περασμένη Παρασκευή τελικά οι δανειστές αποφάσισαν να βάλουν επι τάπητος το ελληνικό ζήτημα και να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις και το ΔΝΤ να καταφέρει να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό μνημόνιο.

Ως γνωστόν οι διαφορές βρίσκονται στα μέτρα για το ελληνικό χρέος, καθώς το Ταμείο φέρεται να ζητάει εκ των προτέρων καθορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, ενώ οι Ευρωπαίοι - κυρίως το Βερολίνο- επιμένουν να καθοριστούν μόνο τα βραχυπροθέσμα.