current views are: 7

28 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:19

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί με μήνυμα για το χρέος

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 

Δημοσίευση 07:19’

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί φέρνοντας στις αποσκευές του μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Τον γάλλο επίτροπο θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα συναντηθεί και με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και την υπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του στις 15:00 ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ αργότερα, στις 18:15, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει ενδιάμεσα, στις 17:00. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «The Greek Economy Conference του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15, στο Υπουργείο).

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 11:15).

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο “Έθνος” δήλωσε ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνοκρατών (stuff level agreement) τις επόμενες ημέρες, ώστε η Αθήνα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι αυτό απαιτεί τη συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. «Έρχομαι στην Αθήνα τη Δευτέρα για να ενθαρρύνω την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει τις τελευταίες αυτές ημέρες» σημείωσε. 


σχετικα αρθρα