Την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η κεντρική στρατηγική σχέση Ελλάδας-Βουλγαρίας και να υπάρξει μια κοινή πολιτική απέναντι στον λαϊκισμό και στον εθνικισμό επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας. 

«Συγγνώμη που δεν μιλώ ελληνικά, αλλά επισκέπτομαι συχνά την Ελλάδα», ‎είπε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rosen Plevneliev,‎ ο οποίος τον υποδέχθηκε θερμά στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σόφια.

‎Επίσης, θερμή ήταν νωρίτερα και η υποδοχή από τον πρωθυπουργό Boyko Borisov. «Περιμέναμε καιρό την επίσκεψη σας» του είπε κατά την υποδοχή ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη γνωριμία που έχουν εδώ και καιρό από τις Συνοδους Κορυφής του ΕΛΚ.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ που άρχισε σήμερα διήμερη περιοδεία στα Βαλκάνια, για την ενδυνάμωση των συμμαχιων της ΝΔ με στόχο την επόμενη μέρα, θα συναντηθεί και με έλληνες επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Sheraton Balkan.

Το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το ‎‎Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Tomislav Nikolic,‎ τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο, τον Πρωθυπουργό Aleksandar Vucic, ενώ θα δει και εκεί τους έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιουνται στη χώρα.