Περισσότεροι από 65 έλληνες επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, όπου απηύθυνε ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα πως «ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από την εξωστρέφεια» και τόνισε πως είναι ανάγκη «να μεγαλώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και να επεκτείνονται στο εξωτερικό».

«Και μέσα από το δικό μας πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, θέλουμε να ενισχυσουμε το επιχειρείν», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους εργαζόμενους αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα και να βρουν επαγγελματικό καταφύγιο. Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα του brain drain είναι να υπάρξει ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ και να δημιουργηθούν στη χώρα μας ποιοτικές θέσεις εργασιας.

«Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βάλουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε», υπογράμμισε ακόμη.