‎«Η στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας περνά μέσα από την πολιτική αλλαγή στη χώρα»,  δήλωσε από τη Σερβία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για μια πιο τολμηρή οικονομική πρόταση μακριά από κρατικοδιαιτες λογικές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στα Βαλκάνια μιλώντας ‎σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών επιχειρήσεων Σερβίας, ο οποίος αριθμεί περισσότερα από 80 μέλη, με επενδεδυμένο κεφάλαιο πάνω από 2,5 δις ευρώ και 15.000 εργασίας.

"Έχουμε τη δυνατότητα να αρθρώσουμε ένα εναλλακτικό λόγο, η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη πλέον να δεχθεί μια πιο δυνατή οικονομική πρόταση που θα ‎αποδεσμεύσει τις δυνατότητες του επιχειρειν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να κρατηθεί ζωντανή η ελληνική τραπεζική παρουσία στα Βαλκάνια, τόσο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και για το θέμα της συνέπειας της χώρας. "Το ζήτημα του ρίσκου για εσάς μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα", είπε απευθυνόμενος προς τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό της Σερβιας Aleksandar Vucic.‎

Στην ατζέντα των επαφών του κ. Μητσοτάκη τόσο χθες στη Βουλγαρία, όσο και στη Σερβία βρίσκονται επίσης τα εθνικά θέματα αλλά και το προσφυγικό, με τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ειναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Σχετικά με το προσφυγικό, κατά τις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη  οι δύο πλευρές μοιράστηκαν ταυτόσημες ανησυχίες, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης.