Με ένταση ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, όταν το λόγο έλαβε ο κ.ε. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε την εξαίρεση από το νομοσχέδιο των διατάξεων που αφορούν στα GPS των βυτιοφόρων και στις συμβάσεις με τα πλαστά δικαιολογητικά, λέγοντας:

«Θυμάμαι τη σημερινή κυβέρνηση να λέει για μας ότι “ντροπολογούμε”. Ότι μετατρέπουμε τη διαδικασία σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λέγανε! Αυτοί! Ότι αυτές οι διαδικασίες είναι ξένες με τη δημοκρατία αλλά μόνο μέσα στο 16’ έχουν προσφύγει στο κατεπείγον για το προσφυγικό, το κόφτη, τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το τέμενος κ.α».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός που βρίσκονταν στην έδρα εκείνη την ώρα έδωσε το λόγο στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γκαρά, προκαλώντας την έκρηξη του κ.ε. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ζητούσε από το Σώμα να λάβει σχετική απόφαση.

«Η κυβέρνηση είναι βαποράκι συμφερόντων», είπε ο κ. Λοβέρδος προκαλώντας την αντίδραση του Μάριου Κατσή από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε από το συνάδελφό του να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό, σημειώνοντας πως πρόκειται για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων.