Πυρά κατά του πρωθυπουργού που βρίσκεται στην Κούβα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις με αφορμή τον θάνατο του πρώην ηγέτη της χώρας Φιντέλ Κάστρο εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''πάει στην Αβάνα να πουλήσει επανάσταση''.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη: «Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει στην Κούβα για να τιμήσει την μεγάλη Επανάσταση, στη Βουλή ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο. Ξέρετε ποιο νομοσχέδιο; Για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Είναι η εφαρμογή των πιο φιλελεύθερων μέτρων στην οικονομία. Την ώρα, λοιπόν, που στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του, σαν καλά παιδιά, ψηφίζουν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και την πλήρη φιλελευθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ο Τσίπρας πηγαίνει στην Αβάνα για να πουλήσει επανάσταση».

Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για την ρύθμιση χρέους και την διαπραγμάτευση λέγοντας: «Μένει να δούμε τι θα γίνει. Φοβάμαι ότι η διαπραγμάτευση έχει μπλέξει. Είναι πιο μπλεγμένο απ' ότι νομίζουμε και ίσως να γίνει προάγγελος εξελίξεων. Βλέπετε τον κ. Τσακαλώτο  πως έχει ανεβάσει ξαφνικά τους τόνους και απειλεί με εκλογές».