Μήνυμα ότι μπορούν να προχωρήσουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις κόντρα στον λαϊκισμό, έστειλε από το Βελιγράδι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της σερβικης κυβέρνησης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλεξανταρ Βουτσιτς.

Τόσο ο Σέρβος πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ που συναντήθηκαν σε πολύ θερμό κλίμα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, ‎αναφέρθηκαν στο σταθεροποιητικό ρόλο των δύο χωρών στην ευρύτερη περιοχή, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως οι δηλώσεις Ερντογάν που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης, δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Σερβία και η Ελλάδα είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, ιδιαίτερα δηλώσεις Ερντογάν που αμφισβητούν συνθήκη Λωζάνης, δεν βοηθούν τέτοιες δηλώσεις», τόνισε συγκρεκριμένα.

Η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Βαλκάνια ξεκίνησε με χαιρετισμό του στους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιουνται στη Σερβία, όπου τόνισε πως ‎η στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας περνά μέσα από την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ενώ προσθεσε πως η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για μια πιο τολμηρή οικονομική πρόταση μακριά από κρατικοδιαιτες λογικές. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Στηρίζουμε την προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή και στηρίζουμε την επιλογή του να λέει την αλήθεια, αλλά και την επιλογή του να σταθεί απέναντι στον λαϊκισμό. Και είναι επίπονη η προσπάθεια στην αρχή, αλλά μετά θα αποδώσει για τους πολίτες».