Συνάντηση με τον αναπληρωτή τομεράρχη Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιο για θέματα δημόσιας τάξης, Μάξιμο Χαρακόπουλο, είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας αξιωματικών αστυνομίας. Οι δυο πλευρές συζήτησαν θέματα που άπτονται του τομέα δημόσιας τάξης.

Τα στελέχη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κατέθεσαν στον Μάξιμο Χαρακόπουλο αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, ενώ εξέθεσαν τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, καθώς και τις σκέψεις τους για την εν γένει κατάσταση στον τομέα της δημόσιας τάξης. Ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημείωσε πως "τα ζητήματα της δημόσιας τάξης και της προστασίας του Πολίτη συνιστούν τομέα πρώτης προτεραιότητας για τη Νέα Δημοκρατία. Υπ’ αυτό το πρίσμα προσεγγίζουμε και τα προβλήματα που έχουν τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, προβλήματα που δυστυχώς στα χρόνια της κρίσης πολλαπλασιάστηκαν. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε ρεαλιστικές και ουσιαστικές λύσεις". 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν  να υπάρξει σύντομα δεύτερη συνάντηση, ώστε σ’ αυτήν να αναλυθούν ένα προς ένα όλα τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο σχετικό υπόμνημα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.