current views are: 7

30 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:01

Σκληρή γραμμή της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα σενάρια συνεννόησης

Απέναντι στο πλήθος των σεναρίων που διακινούνται για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί ακόμη και η στήριξη της αντιπολίτευσης στα μέτρα που θα «κλειδώσουν» τη δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση 05:01’

Απέναντι στο πλήθος των σεναρίων που διακινούνται για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί ακόμη και η στήριξη της αντιπολίτευσης στα μέτρα που θα «κλειδώσουν» τη δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία

Απέναντι στο πλήθος των σεναρίων που διακινούνται για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί ακόμη και η στήριξη της αντιπολίτευσης στα μέτρα που θα «κλειδώσουν» τη δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να υψώσει ένα τείχος απόρριψης απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Με τα εκλογικά και άλλα σενάρια να σοβούν, στην Πειραιώς δεν αποκλείουν ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του να επιχειρήσουν να «φορτώσουν» στη Ν.Δ. την όποια αρνητική εξέλιξη ως προς τη διαπραγμάτευση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας αλλά και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισαν ότι αποτελεί γαλάζιο στόχο η διενέργεια εκλογών και η υπογραφή ενός τέταρτου μνημονίου. Στην γαλάζια έδρα θεωρούν ότι η τακτική αυτή δεν έχει μόνον ως στόχο να σύρει την αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει άλλωστε αποδείξει ήδη από το καλοκαίρι του 2015 την υπευθυνότητά της, αλλά παράλληλα αποτελεί και πολιτικό – επικοινωνιακό εργαλείο στα χέρια του Πρωθυπουργού, στην περίπτωση που βρεθεί σε αδιέξοδο και επιλέξει να… αποδράσει μέσω εκλογών.

Διόλου τυχαία, χθες, η Ν.Δ., δια του Β. Κικίλια, υπογράμμισε, σχολιάζοντας την απουσία Τσίπρα στην Κούβα, ότι ο Πρωθυπουργός από τις ευθύνες του δεν μπορεί να δραπετεύσει, ούτε βέβαια να τις κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση.

Στη Ν.Δ. μοιάζουν να έχουν ήδη την απάντησή τους τόσο στα σενάρια συναίνεσης όσο και σε αυτά της εκλογικής σύμπραξης. Και η απάντηση είναι: «εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει, όπως πράττουν συντονισμένα όλα τα στελέχη του κόμματος, ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία συνιστά αίτημα όχι μόνον της Ν.Δ. αλλά της πλειοψηφίας πλέον των πολιτών και, παράλληλα, αποτελεί την προϋπόθεση για την ανάδειξη μίας νέας κυβέρνησης που θα υλοποιήσει χωρίς χρονοτριβή τα απαιτούμενα μέτρα, διεκδικώντας παράλληλα από τους εταίρους έμπρακτη στήριξη τόσο ως προς το χρέος όσο και ως προς τη μείωση, από 3,5% σε 2%, του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο μείωσης των φόρων και χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, σημειώνουν, απλώς η σημερινή κατάσταση θα παραταθεί, δίνοντας τελικά στην οικονομία τη χαριστική βολή.


σχετικα αρθρα