Προβατόρικο σχέδιο στοχοποίησης του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατήγγειλε πίσω από τα αποτρόπαια γεγονότα στην Πλατεία Συντάγματος, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

«Το σχέδιο ήταν, με την αξιοποίηση των παρακρατικών, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις και εικόνα φαινομενικής σύγκρουσης του ΠΑΜΕ με κάποιους δήθεν αγανακτισμένους που δεν ήταν πραγματικοί αγανακτισμένοι», ανέφερε η κυρία Παπαρήγα και κατήγγειλε ότι «προβοκάτορες της αστυνομίας ή άλλων κέντρων θέλανε να δικαιολογήσουν την επέμβαση της αστυνομίας στην Πλατεία Συντάγματος». .

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε αποκλειστικά στο κλίμα που επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο διήμερο, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας και των συγκεντρώσεων στην πλατεία Συντάγματος , επισημαίνοντας ότι ένας ακόμη στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και η απεργία ως μορφή πάλης.

«Το αστικό κράτος διαθέτει πολλούς μηχανισμούς που δεν θέλει να τους αποκαλύψει γιατί το βολεύουν», είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα αποκαλύψει την αλήθεια, τονίζοντας ότι «αν βγεί η αλήθεια τότε θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στον κ.Παπουτσή.

Επίσης η καΠαπαρήγα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποίησε το πολυφωνικό και θολό κίνημα των αγανακτισμένων και το χρησιμοποίησε σε αντιπαράθεση με το λαϊκό κίνημα.Το δεύτερο σχέδιο, είπε η καΠαπαρήγα, ήταν ότι σε μιά πανελλαδική απεργία θα δημιουργούσαν σκηνικό όπου<< αγανακτισμένοι>> θα συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπεί στην πλατεία Συντάγματος και να περάσειι η καταστολή ως αναγκαστική επιλογή.Να δείξουν δηλαδή, ότι οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν το ταξικό κίνημα, δεν θέλουν το ΚΚΕ ή για να δώσουν αφορμή σε ορισμένους να πουν ότι το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα. Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το σχέδιο αυτό ήταν γνωστό από μέρες στο κόμμα της και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία.

Στην ερώτηση γιατί δεν ζητήθηκε η παραίτηση του κ.Παπουτσή, η κα Παπαρήγα είπε ότι και να παραιτηθεί θα έρθει κάποιος άλλος, γι αυτό, το θέμα είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Στην ερώτηση αν υπάρχει παρακράτος , η κα Παπαρήγα είπε ότι το επίσημο κράτος συγκροτεί μηχανισμούς που τους εμφανίζει ως αυθόρμητους κλπ .Παρακράτος δίχως την στήριξη κράτους δεν υπάρχει, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που πληρώνονται για να πηγαίνουν σε γήπεδα ή σε συγκεντρώσεις ως προβοκάτορες . Διασυνδέονται , πολιτική, ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα και εναντίον του κινήματος, είπε η κα Παπαρήγα.

Για την επόμενη ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η κα Παπαρήγα είπε ότι ο λαός μπαίνει σε πιό βαθύ τούνελ , ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει για το πολιτικό σύστημα ως υποκατάστατο των εκλογών και ως <> και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.