Την έντονη απογοήτευση των Ελλήνων για την κατάσταση στη χώρα, αλλά και σαφή προτίμηση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ρόλο του πρωθυπουργού, όσο και σε μια πιθανή κυβέρνηση ΝΔ φέρνει στο φως το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue. 

Συγκεκριμένα, ένα σαρωτικό ποσοστό, το 88% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ, αναφορικά με τα συναισθήματα που νιώθουν για όσα ζουν καθημερινά, το 28% δηλώνει ''οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή. 

Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45%, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 37% και η Φώφη Γεννηματά στην τρίτη θέση με 36%. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην έκτη θέση, με 24%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον Οκτώβριο, η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υποχωρήσει κατά 2 μονάδες, του Αλέξη Τσίπρα έχει ανέβει κατά 2 μονάδες και της Φώφης Γεννηματά υποχωρεί κατά 3%. 

Στην ερώτηση ''ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός'', ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 42% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ωστόσο, αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό αυτών, το 35%, που πιστεύουν ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, το 32% πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ΝΔ θα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ μόνο το 14% θεωρεί ότι αυτό μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Είναι, εξάλλου, σημαντικό ότι στην παρούσα φάση το 53% των ερωτώμενων πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνουν βουλευτικές εκλογές, την στιγμή που τον Οκτώβριο αυτό το ποσοστό ήταν κάτω του 50%, στο 48%. 

Σημειώνεται ότι η έρευνα για το συγκεκριμένο πολιτικό Βαρόμετρο έλαβε χώρα από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα.