«Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα» είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Περιγράφοντας τη χθεσινή εικόνα στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός έκανε λόγο για συνεχείς επιθέσεις, απόπειρες εμπρησμών τραπεζών και πετροπόλεμο από κουκουλοφόρους καθώς και συγκέντρωση μεγάλου αριθμού καπνογόνων από τους ταραξίες, με «πολύ καλά οργανωμένο τρόπο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι  όλη την προηγούμενη περίοδο οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος ήταν φιλειρηνικές και δεν είχε γίνει καμία επιχείρηση από τα ΜΑΤ.

Γiα την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας κατηγόρησε τα καπνογόνα, λέγοντας ότι «εύκολα ένα εξασκημένο μάτι διακρίνει τα καπνογόνα από τα δακρυγόνα της αστυνομίας».

Για τους συγκεντρωμένους στο μετρό που κατήγγειλαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως λίγοι από αυτούς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Για το βίντεο που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter δήλωσε ότι του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, και επειδή θεώρησε ότι κάτι δεν πάει καλά, διέταξε έρευνα.  Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ, δεν έχουν ουδεμία σχέση με την Ελληνική Αστυνομία έδωσε από το βήμα της Βουλής και τόνισε ότι αυτό που προέκυψε ήταν πως τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού στην οδό Όθωνος. Είπε ότι επρόκειτο για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ που είχαν δεχθεί την επίθεση πολιτών και είχαν ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.

«Δεν είναι αλήθεια ότι εισήλθαν στο άβατο της Βουλής. Δείτε το βίντεο» είπε. «Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να παραμείνουν απ' έξω όπου και παρέμειναν» είπε. Δήλωσε, πάντως, ότι πραγματοποιείται έρευνα της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «τίποτα δε θα μείνει κρυφό».

Αναφέρθηκε, ακόμα, στους κουκουλοφόρους, λέγοντας ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τους «χρεώσουν» στην αστυνομία. «Τέτοιου είδους πρακτικές δεν συμβαίνουν στην ελληνική αστυνομία» είπε, ενώ αναφερόμενος στην επίθεση κατά του βουλευτή Αλ.Αθανασιάδη την χαρακτήρισε «απαράδεκτη».

Κλείνοντας, δήλωσε ότι «είναι πολλά τα λεφτά που έχουν επενδυθεί στην χρεοκοπία της χώρας» και τόνισε ότι όσοι είχαν επενδύσει σε αυτήν, διαψεύστηκαν την Τετάρτη.