«Δεν υπάρχει θέμα τέταρτου μνημονίου», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, προσθέτοντας πως «αν πετύχουμε το τρίτο πρόγραμμα, δεν θα χρειαστεί άλλο, αλλά αν αποτύχουμε θα χρειαστεί και τέταρτο και πέμπτο και έκτο πρόγραμμα...».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί υπηρετούν το συμφέρον της χώρας» και χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να περάσει στην ανάπτυξη. «Πρέπει να δουλέψουμε αποφασιστικά και συντεταγμένα για να πετύχει το τρίτο πρόγραμμα», ανέφερε.

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015. Αν το ΔΝΤ θέλει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ως πλήρες μέλος πρέπει να σεβαστεί το κλίμα της συμφωνίας», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης και υπογράμμισε:

Το σήμα που δίνουμε στο εσωτερικό και το εξωτερικό είναι ότι η Ελλάδα θέλει να είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα σε μια Ευρώπη με προβλήματα.

«Οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται, δεν θα βοηθούσαν», ξεκαθάρισε και επεσήμανε ότι «η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλα μέτρα, πρέπει να μπει σε ανάπτυξη».

«Την κυρίαρχη πολιτική στην Ευρώπη δεν την εφάρμοσε η οικογένεια της ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά η ευρωδεξιά», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ζαχαριάδης.