Την έντονη δυσαρέσκεια της  για τα σεξιστικά σχόλια εναντίων της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, και της επικεφαλής του νέου Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, εξέφρασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία, «τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος γυναικών που δραστηριοποιούνται στην πολιτική και εμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο και συχνή πρακτική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και προσθέτει ότι ζητήματα ανισότητας έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς ακόμη και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υποβαθμίζοντας τις γυναίκες.

Εν συνεχεία, η  γ.γ. Ισότητας σχολιάζει ότι: «εάν δεν είναι ορατός ο σεξισμός, αρκεί να βάλουμε στη θέση τους έναν οποιοδήποτε νέο άνδρα Υπουργό ή επικεφαλής γραφείου Πρωθυπουργού και ας αναρωτηθούμε: Θα ακούγαμε ή θα διαβάζαμε ποτέ για τα παπούτσια του, το κοστούμι του ή το κούρεμά του; Θα μας απασχολούσε με ποιον ή ποια σχετίζονται;».

Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε κριτική πρέπει να εστιάζει στις ικανότητες, στην αποτελεσματικότητα άσκησης καθηκόντων και στην άρθρωση του πολιτικού λόγου και όχι στο νεαρό της ηλικίας ή σε μία «ευπρεπή» εμφάνιση.