current views are: 6

2 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:00

«Θύελλα» από τις καταγγελίες για διακομματικές συνακροάσεις – Παφίλης: Καλούν το ΚΚΕ και το σηκώνει άλλο κόμμα

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αλλά και πολιτική θύελλα,  προκάλεσε η  δημόσια καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για «διακομματικές συνακροάσεις».

Δημοσίευση 08:00’
Υποκλοπές

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αλλά και πολιτική θύελλα,  προκάλεσε η  δημόσια καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για «διακομματικές συνακροάσεις».

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αλλά και πολιτική θύελλα,  προκάλεσε η  δημόσια καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για «διακομματικές συνακροάσεις». Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έκανε λόγο για «επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του κόμματος» και ζήτησε από την κυβέρνηση να ερευνήσει το εν λόγω ζήτημα και να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με τις καταγγελίες. «Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Υπάρχει κάποιο τρίτο κέντρο που καλεί με απόκρυψη αριθμού και όταν σηκώνει το τηλέφωνο το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, ταυτόχρονα το σηκώνει και κάποιο άλλο κόμμα. Ενημερώσαμε την κυβέρνηση και υπήρχε μια άμεση ανταπόκριση. Δεν ξέρουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό», είπε συγκεκριμένα. 

«Είναι μια σοβαρότατη καταγγελία. Αυτά πρέπει να τα ψάξουν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι, γιατί εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τον ντετέκτιβ» συμπλήρωσε. 

Κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και λοιπά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου​ που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προίσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του ΑΠ.

Η απάντηση του ΟΤΕ

Τοποθέτηση επί του θέματος έκανε και ο ΟΤΕ, γνωστοποιώντας ότι δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος, επισημαίνοντας ότι  από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας.

Η καταγγελία του ΚΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έκανε λόγο για «επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας » το ΚΚΕ ​ζητά από τη κυβέρνηση να ερευνήσει το εν λόγω ζήτημα και να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Η ανακοίνωση:

 «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».  

Δ. Τζανακόπουλος: Εξαιρετικά σοβαρές οι καταγγελίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με δήλωσή του έκανε λόγο «για εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες» και διαβεβαίωσε ότι «η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους». Μάλιστα επεσήμανε ότι «ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Αντιδράσεις κομμάτων

Όπως ήταν αναμενόμενο οι καταγγελίες του ΚΚΕ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των κομμάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

ΝΔ: Η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η υπόθεση θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία του ΚΚΕ πολύ σοβαρή. «Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει.

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές οι καταγγελίες του ΚΚΕ 

Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις, ζήτησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, που χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμόδιων οργάνων τη διερεύνηση τους.

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

Ποτάμι: Παρακρατικές πρακτικές

Το Ποτάμι έκανε λόγο για παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές και κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. «Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

 


σχετικα αρθρα