Σφοδρή επίθεση στο Ποτάμι, εξαπέλυσε, ο υφυπουργός Παιδείας, Κ. Ζουράρις, με αφορμή τη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Στ. Θεοδωράκης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής εναντίον του.

Μιλώντας «στο Κόκκινο», ο κ. Ζουράρις κατηγόρησε το Ποτάμι πως φυλλορροεί λόγω της έλλειψης κοινωνικής αντιστοίχισης και υποστήριξε πως η πρόταση Θεοδωράκη για πρόταση μομφής γίνεται επειδή «στον κόσμο αυτά αρέσουν».

«Αν θέλει ο κ. Θεοδωράκης πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου, ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στην συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις», είπε χαρακτηριστικά

Εξήγησε εξάλλου την κίνηση του αρχηγού του Ποταμιού λέγοντας ότι «στον κόσμο αυτά αρέσουν» και «θύμισε» ότι υπήρξε δάσκαλος του νυν προέδρου του Ποταμιού σε σχολή δημοσιογραφίας. «Έλεγα στους μαθητές να κρατάνε σημειώσεις ... δεν κράτησε ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός κόμματος, τι να κάνουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αντιχριστιανικές οι θέσεις Αμβρόσιου

Ο κ. Ζουράρις, επιτέθηκε εκ νέου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τις οποίες χαρακτήρισε αντιχριστιανικές και το χαρακτήρα του ιεράρχη «φασιστοειδή».

«Στην περιοχή του έχει μία παρουσία γιατί τον αγαπάει τμήμα του κόσμου, αλλά για ρωτήστε χριστιανούς σε όλη την Ελλάδα», προέτρεψε ο κ.Ζουράρις, ο οποίος συνέκρινε την «κάλυψη» που παρείχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την στήριξη που παρέχει και ο ίδιος σε «πράγματα που δεν μου αρέσουν στο ΣΥΡΙΖΑ ... αν τα έλεγε η ΝΔ θα ήμουν πολύ πιο οξύς, τώρα τα στρογγυλεύω», όπως είπε.