Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, για τα χθεσινά επεισόδια, απευθύνοντας από το βήμα της Βουλής τη μομφή ότι χθες «γύρισε το ρολόι της ιστορίας πολλά χρόνια πίσω, ενορχηστρώνοντας και εκτελώντας ένα τρισάθλιο σχέδιο διάλυσης των πολιτών και της πλατείας». Ο κ. Τσίπρας είπε πως ήταν ένα σχέδιο που περιελάμβανε την ωμή βία, την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους κι αφού ανέφερε ότι «τέτοιες εικόνες ντροπής και τρόμου είχαμε να ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια», απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα για να πει: «Εγκαθιδρύσατε χθες με την ψήφο σας αλλά και με τα ΜΑΤ και το όργιο της βίας τη νέα μνημονιακή δημοκρατία, τη δημοκρατία του αυταρχισμού, της βίας και της τρομοκρατίας» και να προσθέσει: «Κύριοι της κυβέρνησης να την χαίρεστε αυτή τη Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράει σε τέτοιες αποφάσεις, γιατί εξελέγη με ψεύτικες υποσχέσεις, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας με 155 στη Βουλή, και όπως χαρακτηριστικά είπε «όσο κι αν προκαλεί για τάνκς, νεκρούς, αίμα κι όσο με τα ΜΑΤ και την καταστολή επιχειρεί να εκφοβίσει τον ελληνικό λαό, ο λαός δεν εκφοβίζεται».

«Το αίτημα για πραγματική λαϊκή δημοκρατία που συγκλονίζει όλη τη χώρα γίνεται μετά από χθες πιο επίκαιρο και ο λαός θα δικαιωθεί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι οι μέρες που μπορούσαν να ξεπεραστούν με επικοινωνιακούς τρόπους τέτοιες εκτροπές, πέρασαν ανεπιστρεπτί. «Η κυβέρνησή σας έχει λίγο χρόνο ζωής, θα κληθεί σε λίγο να λογοδοτήσει και για το ότι ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο ερήμην του ελληνικού λαού που ξεπουλάει τη χώρα», τόνισε.

Απευθυνόμενος ειδικά προς την κυβερνητική πλειοψηφία είπε: «Την ώρα που ο ελληνικός λαός ήταν σε κατάθλιψη και δέχονταν χημικά οι ειρηνικοί διαδηλωτές χειροκροτάγατε και πανηγυρίζατε γιατί ο κ. Αθανασιάδης αιτιολόγησε την ψήφο του και είπε ναι».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον κ. Παπουτσή για να σχολιάσει σκωπτικά, ότι τον έφερε η μοίρα από πρόεδρο της ΕΦΕΕ που κατήγγειλε τα ΜΑΤ να είναι σήμερα υπεύθυνος για τις δυνάμεις καταστολής, να είναι σήμερα υπουργός μιας κυβέρνησης που με την βία και την καταστολή επέλεξε να περάσει τα πιο σκληρά μέτρα που πέρασαν από την Μεταπολίτευση και μετά. «Σας συμφέρει βέβαια, σήμερα να συζητάμε για τη βία, ενώ χθες η Βουλή ψήφισε μέτρα 80 δισ.», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.