current views are: 4

3 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:23

Δραγασάκης: Ισχυρό μήνυμα σταθερότητας μια θετική απόφαση στο Eurogroup

Μία θετική απόφαση από το Eurogroup θα είναι ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας στο κλίμα ρευστότητας τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης​ σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Δημοσίευση 16:23’

Μία θετική απόφαση από το Eurogroup θα είναι ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας στο κλίμα ρευστότητας τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης​ σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μία θετική απόφαση από το Eurogroup θα είναι ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας στο κλίμα ρευστότητας τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου αφορά στην αβεβαιότητα που προκαλείται από την εμμονή ορισμένων να θεωρούν «αυτοσκοπό» τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας το νόημα της αρχικής απόφασης εμπλοκής του στις ευρωπαϊκές αποφάσεις με το ερώτημα εάν: Ήταν η πρόσκαιρη χρησιμοποίηση του ή η μακροχρόνια παραμονή του; Σημειώνει, δε, ότι η συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι πρόκριμα για την μελλοντική παρουσία του ή όχι στην Ευρώπη.

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται για μια ακόμη φορά το πεδίο σύγκρουσης ευρύτερων συμφερόντων και επιδιώξεων, γεγονός που αφενός «περιπλέκει την επίλυση των προβλημάτων μας», αφετέρου το διεθνοποιεί, δημιουργώντας δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών και συμμαχιών.

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι αυτές οι εξελίξεις στην πραγματική οικονομία προκαλούν θετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα η «οικονομία της χώρας να ανακάμπτει πιο δυναμικά από ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι». Η ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα και οι προοπτικές για το 2017 και το 2018 «απόλυτα θετικές» εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως και τα μηνύματα από το μέτωπο του χρέους.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα έχουν προσδιοριστεί και θα προταθούν στο Eurogroup τη Δευτέρα οπότε και θα ακολουθήσει η συζήτηση για την αποσαφήνιση τους.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, τη Δευτέρα «η μόνη δυνατή επιλογή είναι να ληφθούν και να δρομολογηθούν αποφάσεις που θα φέρνουν πιο κοντά στην επίτευξη του από κοινού συνομολογημένου στόχου, να βγούμε στις αγορές το 2018 και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα χωρίς νέα μέτρα στην ώρα του». Βεβαίως, πρόσθεσε, για να συμβεί αυτό πρέπει η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές να αρχίσει πολύ νωρίτερα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.


σχετικα αρθρα