current views are: 5

4 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:58

Γιατί η ΝΔ στοχεύει στη διαχειριστική ανεπάρκεια του Τσίπρα

Στη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, θα στοχεύσει στο επόμενο διάστημα η ΝΔ προκειμένου να στοιχειοθετήσει το αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα μέσω πρόωρων εκλογών

Δημοσίευση 06:58’

Στη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, θα στοχεύσει στο επόμενο διάστημα η ΝΔ προκειμένου να στοιχειοθετήσει το αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα μέσω πρόωρων εκλογών

Στη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, θα στοχεύσει στο επόμενο διάστημα η ΝΔ προκειμένου να στοιχειοθετήσει το αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα μέσω πρόωρων εκλογών. Ο συγκεκριμένος όρος, άλλωστε, αποτελεί ήδη μέρος της ρητορικής των γαλάζιων στελεχών, είτε αναφέρονται στους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία, είτε στα εθνικά θέματα.

«Η διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, σε κάθε τομέα, αφήνει πίσω της μεγάλα βάρη για κάθε ελληνική οικογένεια» αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Free Sunday», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει πως «το μαύρο που σήμερα σκεπάζει τη χώρα από τις επιλογές της κυβέρνησης δεν αρμόζει στους Έλληνες και πρέπει πολύ σύντομα να αποτελέσει παρελθόν».

Στην οδό Πειραιώς πάντως βρίσκονται σε στάση αναμονής σχετικά με την εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης, εκφράζοντας την ανησυχία τους, καθώς θεωρούν ότι είναι αβέβαιη. «Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. Έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα», τονίζουν από τη ΝΔ.

Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη και την οποία μετέφερε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του, είναι πως στο Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζουν ότι ο πολιτικός χρόνος τους τελειώνει και αντί να διαπραγματεύονται για το καλό της χώρας, επιλέγουν να διχάσουν τους πολίτες για να «μπετονάρουν» τα εκλογικά κοινά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν από την οδό Πειραιώς και την προσπάθεια της κυβέρνησης να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις, κάτι που όπως λένε, όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχει καμία λογική, αλλά το κάνει για να κρύψει την ανικανότητά της. «Ενώ το σύνηθες είναι οι κυβερνήσεις να κατηγορούν τις προηγούμενες , ο κ. Τσίπρας έφτασε να κατηγορεί την επόμενη», σχολίαζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά με τη ρύθμιση για το χρέος, από τη ΝΔ, λένε πως η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει ως μια σανίδα σωτηρίας και ως ένα προπέτασμα για να κρύψει την ανικανότητά της. «Η ρύθμιση του χρέους από μόνη της δεν λέει τίποτα, αν δεν συνοδεύεται από μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και ανάπτυξη, που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει», τονίζουν.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, προγραμματίζοντας σειρά δημόσιων ομιλιών και επισκέψεων σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο στις 12:30 τα μεσημέρι θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα στη Στοά του Βιβλίου με θέμα «Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Αμέσως μετά, πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Frank – Walter Steinmeier.  


σχετικα αρθρα